Binance Демо сметка - Binance North Macedonia - Binance Северна Македонија

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Купувањето крипто и складирањето на вашиот крипто на најбезбедно место е лесно со регистрирање сметка на Binance со неколку лесни чекори како во упатството подолу. Нема провизија за креирање нови трговски сметки.


Како да отворите сметка на Binance со телефонски број или е-пошта

1. Одете во Binance и кликнете [ Регистрирај се ] на страницата во горниот десен агол и ќе се појави страницата со формуларот за пријавување.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
2. Можете да извршите регистрација на Binance преку социјална мрежа ( Gmail, Apple ) или рачно да ги внесете податоците потребни за регистрација.

Ако сакате да креирате сметка на ентитет, кликнете [Регистрирај се за сметка на ентитет] .Ве молиме изберете го типот на сметката внимателно.Откако ќе се регистрирате, не можете да го промените типот на сметката.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
3. Изберете [Email] или [Phone Number] и внесете ја вашата e-mail адреса/телефонски број. Потоа, креирајте сигурна лозинка за вашата сметка.

Забелешка:
 • Вашата лозинка мора да содржи најмалку 8 знаци , вклучувајќи една голема буква и еден број.
 • Ако пријател ве упатил да се регистрирате на Binance, погрижете се да го пополните нивниот ID за упатување (опционално).

Прочитајте ги и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа кликнете [Create Personal Account].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
4. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда во вашата е-пошта или телефон. Внесете го кодот во рок од 30 минути и кликнете [Поднеси] .
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
5. Честитки, успешно се регистриравте на Binance.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance

Како да отворите сметка на Binance со Apple

Понатаму, можете да се регистрирате користејќи Single Sign-On со вашата сметка на Apple.Ако сакате да го направите тоа, следете ги овие чекори:

1. Посетете го Binance и кликнете [ Регистрирај се ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
2. Изберете [ Apple ], ќе се појави скокачки прозорец и од вас ќе биде побарано да се најавите на Binance користејќи ја вашата сметка на Apple.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
3. Внесете го вашиот Apple ID и лозинка за да се најавите на Binance.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Кликнете на „Продолжи“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
4. Откако ќе се најавите, ќе бидете пренасочени на веб-страницата на Binance. Ако пријател ве упатил да се регистрирате на Binance, погрижете се да го пополните нивниот ID за упатување (опционално).

Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа кликнете [ Потврди ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
5. После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Binance.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance

Како да отворите сметка на Binance со Gmail

Исто така, имате опција да ја регистрирате вашата сметка преку Gmail и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Одете на почетната страница на Binance и кликнете [ Регистрирај се ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
2. Кликнете на копчето [ Google ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
3. Ќе се отвори прозорец за најавување, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта или Телефон и да кликнете на „ Следно “.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
4. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Gmail и кликнете „ Следно “.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
5. Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа кликнете [ Потврди ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
6. Сега можете да купувате/продавате крипто на Binance.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance

Како да отворите сметка на апликацијата Binance

Повеќе од 70% од трговците тргуваат на пазарите на своите телефони. Придружете им се за да реагирате на секое движење на пазарот како што се случува.

1. Кликнете на Google Play или App Store за да ја инсталирате апликацијата Binance, а потоа допрете [ Регистрирај се ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
2. Изберете метод за регистрација.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Ако сакате да креирате сметка на ентитет, допрете [ Регистрирајте се за сметка на ентитет ]. Ве молиме изберете го типот на сметката внимателно. Откако ќе се регистрирате, не можете да го промените типот на сметката .

Регистрирајте се со вашата сметка на Apple/Google:

3. Изберете [ Apple ] или [ Google ]. Ќе ви биде побарано да се најавите на Binance користејќи ја вашата сметка на Apple или Google. Допрете [Продолжи ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
4. Ако пријател ве упатил да се регистрирате на Binance, погрижете се да го пополните нивниот ID за упатување (опционално).

Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа допрете [ Потврди ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
5. Честитки! Успешно креиравте сметка на Binance.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance

Регистрирајте се со вашата е-пошта/телефонски број:

3. Изберете [ Email ] или [ Phone Number ] и внесете ја вашата e-mail адреса/телефонски број. Потоа, креирајте сигурна лозинка за вашата сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Забелешка :
 • Вашата лозинка мора да содржи најмалку 8 знаци, вклучувајќи една голема буква и еден број.
 • Ако пријател ве упатил да се регистрирате на Binance, погрижете се да го пополните нивниот ID за упатување (опционално).

Прочитајте и согласете се со Условите за користење и Политиката за приватност на Binance, а потоа допрете [ Креирај сметка ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
4. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда во вашата е-пошта или телефон. Внесете го кодот во рок од 30 минути и допрете [ Испрати ].
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
5. Честитки! Успешно креиравте сметка на Binance.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance

Забелешка :
 • За да ја заштитите вашата сметка, топло препорачуваме да овозможите најмалку 1 двофакторна автентикација (2FA).
 • Ве молиме имајте предвид дека мора да ја завршите верификацијата на идентитетот пред да користите P2P тргување.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Зошто не можам да примам е-пошта од Binance

Ако не примате е-пораки испратени од Binance, следете ги упатствата подолу за да ги проверите поставките на вашата е-пошта:

1. Дали сте најавени на адресата за е-пошта регистрирана на вашата сметка на Binance? Понекогаш може да бидете одјавени од вашата е-пошта на вашите уреди и затоа не можете да ги видите е-пораките на Binance. Ве молиме најавете се и освежете се.

2. Дали сте ја провериле папката за спам на вашата е-пошта? Ако откриете дека вашиот давател на услуги за е-пошта ги турка е-поштата на Binance во вашата папка за спам, можете да ги означите како „безбедни“ со ставање на белата листа на е-пошта на Binance. За да го поставите, можете да се повикате на Како да ставите листа на е-пошта на Binance во бела листа.

Адреси на белата листа: 3. Дали вашиот клиент за е-пошта или давател на услуги работи нормално? Можете да ги проверите поставките на серверот за е-пошта за да потврдите дека нема безбедносен конфликт предизвикан од вашиот заштитен ѕид или антивирусен софтвер.

4. Дали вашето сандаче за е-пошта е полно? Ако сте го достигнале лимитот, нема да можете да испраќате или примате е-пошта. Можете да избришете некои од старите е-пораки за да ослободите простор за повеќе е-пораки.

5. Ако е можно, регистрирајте се од вообичаени домени за е-пошта, како што се Gmail, Outlook итн.

Зошто не можам да добијам СМС кодови за потврда

Binance постојано ја подобрува нашата покриеност со СМС автентикација за да го подобри корисничкото искуство. Сепак, има некои земји и области кои моментално не се поддржани.

Ако не можете да овозможите автентикација на SMS, ве молиме погледнете ја нашата глобална листа на покриеност со СМС за да проверите дали вашата област е покриена. Ако вашата област не е опфатена на списокот, наместо тоа, користете ја автентикацијата на Google како примарна двофакторна автентикација.
Може да се повикате на следниов водич: Како да се овозможи проверка на Google (2FA) .

Ако сте овозможиле автентикација на SMS или моментално живеете во земја или област што е во нашата глобална листа на покриеност со СМС, но сè уште не можете да примате СМС кодови, преземете ги следниве чекори:
 • Погрижете се вашиот мобилен телефон да има добар мрежен сигнал.
 • Оневозможете ги вашите антивирусни и/или заштитниот ѕид и/или апликациите за блокирање повици на вашиот мобилен телефон што потенцијално може да го блокираат нашиот број на СМС кодови.
 • Рестартирајте го вашиот мобилен телефон.
 • Наместо тоа, обидете се со гласовна потврда.
 • Ресетирајте ја автентикацијата на SMS, ве молиме погледнете овде.


Како да го откупите бонус ваучер за фјучерси/ваучер во готовина

1. Кликнете на иконата за вашата сметка и изберете [Центар за награди] од паѓачкото мени или во контролната табла откако ќе се најавите на вашата сметка. Алтернативно, можете директно да ја посетите https://www.binance.com/en/my/coupon или да пристапите до Центарот за награди преку менито Сметка или Повеќе на вашата апликација Binance.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
2. Откако ќе го добиете вашиот бонус за фјучерси или ваучер за готовина, ќе можете да ја видите неговата номинална вредност, датумот на истекување и применетите производи во Центарот за награди.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
3. Ако сè уште не сте отвориле соодветна сметка, скокачки прозорец ќе ве води да ја отворите кога ќе кликнете на копчето за откуп. Ако веќе имате соодветна сметка, ќе се појави скокачки прозорец за да го потврдите процесот на откуп на ваучерот. Откако успешно ќе го откупите, можете да скокнете на вашата соодветна сметка за да го проверите салдото додека кликнете на копчето за потврда.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
4. Сега успешно го откупивте ваучерот. Наградата директно ќе се кредитира на вашиот соодветен паричник.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате во Binance
Thank you for rating.
ОДГОВОРИ НА КОМЕНТАР Откажи го одговорот
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!
Остави коментар
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!